Cuoco Giuseppe va recomanda o reteta tipica din Sicilia.
Ingrediente pentru doua persoane:
- 200 de grame de spaghete
- Ulei de masline
- o ceapa rosie
- 15-20 rosii cherry
- sare dupa gust
- capperi vreo 10
- 12 sardine curatate
- patrujel proaspat
- ardei iute
- menta
- coaja de lamaie
- piper negru
Preparare
Intr-o tigaie se pune un pic de ulei de masline si cand este incins se adauga ceapa taiata in rondele subtiri si un pic de ardei iute apoi se adauga rosiile cherry taiate in jumatati si se lasa pe foc vreo 10 minute. Apoi adaugati sardinele si tineti-le pe foc inca vreo 10 minute. Pentru cateva minute puneti in sos si patrunjel tocat, caperi si un pic de menta.
Intre timp puneti spaghetele la fiert circa 10 minute (trebuie fierte „al dente” – adica sa nu se inmoaie), iar dupa ce le strecurati le puneti in tigaia cu sosul de rosii cu sardine si le amestecati cateva secunde.
Dupa ce puneti pastele in farfurii presarati piper negru dupa gust, adaugati un pic de coaja de lamaie rasa si patrujel proaspat taiat marunt.
Buon 🍝 🍝 apetito!