Halit Ergenc s-a nascut la Istanbul pe 30 aprilie 1970 iar tatal lui, actorul Sait Ergenç, a incercat sa il indrume mereu spre actorie dar fara a forta lucrurile. Halit inital a avut il plan sa devină inginer. Dupa numai un an la facultatea de profil, a dat bir cu fugiții, convins fiind că matematica nu e de el. A parasit invatamantul tehnic in favoarea operei, pe care a studiat-o la Universitatea Mimar Sinan.

Pe durata studenției, Ergenç a căutat să se intretina de unul singur, fara ajutorul familiei, lucrand ca operator PC, iar apoi backing vocals și dansator. Si-a făcut debutul în teatru în 1996, incet, a obtinut roluri în filme și seriale. A gasit celebritatea și iubirea în “O mie și una de nopți”. Halil s-a indragostit nebuneste de actuala lui sotie, Berguzar Korel (Azize din „Patria mea esti tu), in 2006, cand ii era partenera de filmari la acest serial. Atat Halit cat si Berguzar erau deja implicati intr-o relatie, insa au renuntat la tot pentru a fi impreuna doar ca iubirea lor s-a stins in scurt timp si Halit in 2007 s-a casatorit cu o alta actrita, tanara Gizem Soysaldi.

Soysaldı Gizem

Casatoria a fost de scurta durata, mai putin de un an iar Gizem Soysaldi a trecut printr-o depresie crunta in urma divortului, incerand sa isi ia viata si avand nevoie de consiliere psihologica pentru a depasi momentul.

Halit a reinceput relatia cu Berguzar iar in 2010 s-au casatorit si mai apoi au devenit parintii unui baietel, Ali.

Gurile rele din Turcia a speculat ca pentru esecul primei casnicii a lui Halit ar fi vinovata Berguzar Korel. Halit Ergenc a ţinut să explice fanilor săi, printr-un mesaj postat pe contul său de Instagram, cum au stat de fapt lucrurile, la începuturile relaţiei:

Acum câţiva ani, la începutul relaţiei noastre când toată lumea ne urmărea şi ne agasa, am spus totul. Cum a început relaţia dintre mine şi Berguzar, am vorbit despre ceea ce ni se întâmplă.

Constat că astăzi, după atâţia ani, există persoane care critică nefondat, şi mă refer în special la ceea ce se spune despre Berguzar. Acest lucru mă duce cu gândul la faptul că nu am ştiut poate, atunci, să explic relaţia noastră. Berguzar nu are nicio legătură cu eşecul primei mele căsnicii. Legătura noastră, a mea cu Berguzar, a început după despărţirea în termeni legali de Gizem. Relaţia mea cu Berguzar se bazează pe iubire şi sacrificiu. Am ştiut încă de la început că asemenea critici vor exista. Nu este etic să afirmi ceva bazându-te pe zvonuri de tipul: „ar fi făcut”, „am auzit că”. Gândiţi-vă că persoanele despre care aţi răspândit zvonuri au familii şi copii. Puţin respect, vă rog!”.

Leave a reply